Comment Christiene over Human Identity Styling® - Thuis bij Alter Vision

Ga naar de inhoudEr zijn veel cursussen over persoonstypes, gedragsstijlen en talentontwikkeling.
Zie je, je bent als mens altijd zoveel meer dan de 'gedragsstijl' of het 'persoonlijkheidstype' dat men bij u vaststelt. Je bent je eigen gereedschap in alle omstandigheden in je leven. De kunst is hoe je dat flexibel hanteert, op een manier dat je loyaal kunt blijven aan wie je in essentie bent en het beste, meest zinvolle van jezelf kunt benutten en verder ontwikkelen.

En er is Human Identity Styling® (met  o.a. de SuDo Patterning® systematiek).

De wetenschap bezitten, hoe je als mens in elkaar steekt, helpt iedereen vooruit, want onwetendheid begrenst mensen teveel in hun eigen aard en aanwezige capaciteiten.
Men ziet vaak over het hoofd, dat gedrag van mensen, in principe áltijd gaat over een mentale en intrinsieke organisatie. De dynamische schakelingen in ieders authentieke persoonlijkheid, maken dat elk individu zich op zoveel vlakken wezenlijk onderscheidt van anderen.
Daar kun je tenminste iets mee. Daarmee maakt elk mens namelijk zelf het verschil.
Vooral wanneer je daar meer positief bewust mee kan omgaan. Want daarin zit de vrijheid en de ruimte voor elke persoon en dus tegelijkertijd de rust van het succes.
Het is eenvoudig een kwestie van ontdekken en leren ermee om te gaan.

Als International Change Performer en specialist in Human Identity Styling® ben ik geïnteresseerd in technische en wetenschappelijke theorieën en leg het verband naar een heel pragmatische benadering. Je wilt namelijk weten, wat het eenvoudig weg mogelijk maakt in staat te zijn, om dingen te doen die werken en andere dingen nog beter te doen. Dat geldt voor elk individu en het grotere geheel waar je als mens elke dag in leeft en werkt.

Het fundament van Human Identity Styling® (en ook SuDo Patterning®) is specifiek ontstaan op basis van tienduizenden uren openhartige conversaties met mensen van meest uiteenlopende aard. Daardoor voorziet het in de essentiële inzichten, in de werkelijkheid die als een soort rode draad door elk van die verhalen en belevingen blijkt te lopen.

Zie je,  de meeste mensen verlangen op zoveel momenten naar antwoorden, reflecties, inzichten en helderheid. Men zoekt flexibele benodigdheden die je zelfstandig kunt reguleren en toepassen in overeenstemming met jouw eigen pure aard. Dat helpt je productief en onafhankelijk invloed te hebben op je dagelijkse toestanden.
Mensen benoemen het vaak als 'om te kunnen zijn wie je bent'.

Situationeel of juist ongeacht welke situatie, uiteindelijk weet je dat je als mens veel zaken zelf moeten beslissen en daarnaar handelen. En veel van die dagelijkse toestanden overstijgen de indeling van elke persoonlijkheidscategorie en gedragstypering.
Stel je nu een toestand voor en wat weet je dan eigenlijk op zo'n moment?  Is een typering dan voldoende, of wil je toch liever veel meer weten en vrij kunnen, dan de categorie waarin je was ingedeeld,? Zodat je jezelf gelukkig en zeker voelt, met meer 'types' kunt omgaan, in je eigen behoeftes kunt voorzien, je eigen verwachtingen kunt waarmaken om je wensen te laten uitkomen?

Ja, dan heb je toch echt meer kwalitatief afgestemd support nodig, die je veel verder brengt en diepgaander inspireert, dan alleen de bepaling van doelen, of een typering van je  gedragsstijl.  
Zo is mijn ervaring.Terug naar de inhoud